Временска прогноза - 19. новембар

Током дана краткотрајно разведравање са југа. Највиша дневна температура од 2 до 7 степени. Увече и у току ноћи са југозапада ново наоблачење с кишом, на планинама и са снегом. У централној и јужној Србији киша ће се понегде ледети при тлу. Ветар у скретању на југоисточни и у појачању, у другом делу ноћи у кошавском подручју повремено јак, на југу Баната олујни.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

18.11.2018. Недеља: Облачно, хладно и углавном суво. После подне најпре на југу Србије наоблачење с кишом и снегом, које ће се увече и у току ноћи преко централних крајева проширити на север. Увече и у току ноћи уз стварање снежног покривача, углавном на југозападу, југу и истоку Србије висине око 5 cm за 12 h, а локално и више. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни, у планинским пределима источне Србије повремено јак. Највиша дневна температура од 3 до 6 степени. Упозорење: Потенцијално опасна појава - Стварање снежног покривача, вероватноћа: 90%, Опасна појава - Формирање/повећање снежног покривача ≥ 5cm за 6 h, вероватноћа 90%.

19.11.2018. Понедељак: Ујутру и пре подне у већем делу претежно облачно, на северу и истоку местимично са кишом и снегом, а у осталим деловима престанак падавина. У току дана краткотрајно разведравање, најпре на југу Србије, а затим и у осталим крајевима. Ветар углавном слаб променљивог смера. Најнижа температура од -3 до 1 , највиша од 2 до 7 степени. Увече и у току ноћи са југозапада ново наоблачење са кишом,  на високим планинама и са снегом. У централној и јужној Србији киша ће се понегде ледити на тлу. Ветар у скретању на југоисточни правац и у појачању. У другом делу у кошавском  подручју повремено јак, на југу Баната олујни. Упозорење: Потенцијално опасна појава - Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа 90%.

20.11.2018. Уторак: Облачно са кишом и ветровито. Ујутру је у централним и јужним крајевима Србије, а у Тимочкој Крајини и пре подне могуће залеђивање кише на тлу. Снег ће прећи у кишу и на планинама. Ветар умерен и јак, јужни, у кошавском подручју олујни.  Најнижа температура од -3 до 1 , највиша од 1 у Тимочкој Крајини до 10 степени на западу Србије. Упозорење: Опасна појава - Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%, Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 80%.        

21.11.2018. Среда: Облачно с кишом уз постепено слабљење интензитета падавина и јачине ветра. Ветар ујутро и пре подне умерен и јак, у кошавском подручју олујни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 1 до 6, а највиша дневна у већини места од 6 до 11 степени, само у Тимочкој Крајини око 3 степена.  Упозорење: Потенцијално опасна појава - Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво