Нагло захлађење стигло у Србију

У Србију је стигло хладније време, а наоблачење са кишом, јаким и олујним северозападним ветром са севера се током преподнева проширило на централне крајеве Србије, а већ средином дана захватиће исток и југ земље, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Удари северозападног ветра краткотрајно ће достизати од 17 до 20 метара у секунди.

У Војводини се очекује од пет до 15 милиметара кише, а у осталим крајевима углавном испод пет милиметара.

Најнижа температура од 10 до 16, а највиша од 16 на северу до 28 степени на истоку и југоистоку земље.

У уторак ветар у слабљењу. Од уторка до четвртка ујутро хладно, у планинским пределима слаб мраз.

У већини дана претежно сунчано, само у суботу пролазно наоблачење, понегде са слабом кишом. До среде свеже, од четвртка мало топлије, саопштио је РХМЗ.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве (извор: РХМЗ)

Понедељак, 24. 9. 2018: Ујутру на северу, пре подне у централним, а после подне и у осталим крајевима наоблачење са кишом, јаким и олујним северозападним ветром и падом температуре. Ветар умерен и јак, понегде краткотрајно и олујни, северозападни. Најнижа температура од десет до 16 степени, а највиша од 16 степени на северу до 28 степени на југу и југоистоку Србије. Увече на северу, а у току ноћи и у осталим крајевима престанак падавина и разведравање. Упозорење: Потенцијално опасна појава – удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80 одсто.

Уторак, 25. 9. 2018: Ујутру хладно са мразем у вишим планинским пределима. Током дана претежно сунчано и свеже. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од четири до десет степени, а највиша од 16 до 20 степени.

Среда, 26. 9. 2018: Ујутру хладно, у планинским пределима са слабим мразем. Слаб приземни мраз очекује се понегде и у нижим пределима. Током дана претежно сунчано и свеже. Ветар слаб и умерен, северни. Јутарња температура од један до шест степени, највиша дневна од 17 до 20 степени. Упозорење: Потенцијално опасна појава – Мраз – Tmin<0 °C или приземни мраз, вероватноћа 80 одсто.

Четвртак, 27. 9. 2018: Ујутру хладно, у планинским пределима са слабим мразем. Слаб приземни мраз очекује се понегде и у нижим пределима. Током дана претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб, променљивог смера. Јутарња температура од један до седам степени, највиша дневна од 19 до 24 степена. Упозорење: Потенцијално опасна појава – Мраз – Tmin<0 °C или приземни мраз, вероватноћа 80 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи