РХМЗ упозорава на обилне падавине током вечери и ноћи

Вечерас и током ноћи очекују се обилне падавине, са јаком грмљавином, олујним ветром и појавом града, упозорава Републички хидрометеоролошки завод.

Увече и током ноћи очекују се краткотрајне временске непогоде са обилним падавинама - више од 20 милиметара за три сата - са јаким грмљавинама, олујним ветром, као и појавом града, нарочито у северним, западним и централним деловима земље.

Како се наводи у упозорењу, у понедељак и уторак у већини места ће за 24 сата пасти од 20 до 30 милиметара кише, локално и више, нарочито у централним и јужним крајевима.

И на подручју Београда увече и током ноћи у појединим деловима града очекују се обилне падавине, са количином већом од 20 милиметара за три сата, локално и више, а могуће су и краткотрајне временске непогоде.

РХМЗ упозорава и да ће у понедељак и уторак бити у порасту мањи бујични водотоци на сливовима Јадра, Колубаре са притокама, Јасенице, Кубршнице, Лепенице и Ресаве, као и на горњем делу слива Западне Мораве, са могућношћу локалних изливања.

За централни, северни и западни део Србије данас је на снази наранџасти метео аларм.

То значи да су прогнозиране опасне временске појаве, таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво