РХМЗ упозорава: У уторак обилне падавине

Према прогнози Хидрометеоролошког завода, у Србији се у уторак очекује већа количина падавина у западним, југозападним, централним и југоисточним крајевима, као и локално јаки пљускови са количином падавина већом од 20 литара по квадратном метру за три сата.

На мањим бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Колубаре, Ђетиње, Скрапежа, Моравице, Бјелице и горњег тока Западне Мораве, као и Јасенице, Кубршнице и Ресаве, током 17. и 18. јула могућа су мања локална изливања.

Упозорење у виду наранџастог метео-аларма издато је за делове западне Србије, Шумадије, Поморавља, југоисточне и југозападне Србије. 

Очекује се променљиво облачно и мало свежије време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, а понегде се очекује јак пљусак и велика количина падавина. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, најнижа температура од 15 до 20, највиша од 24 до 28 степени.

У Београду ће сутра бити променљиво облачно и мало свежије, са повременом кишом, пљусковима и грмљавином, ветар слаб и умерен, западни и северозападни.

Најнижа температура 20, а највиша 26 степени.

У среду и четвртак у Србији се очекује променљиво облачно и свеже време, местимична киша, пљускови и грмљавина.

Од петка до недеље претежно сунчано и топлије уз ретку појаву послеподневних пљускова и грмљавина.

Од понедељка, 23. јула, променљиво и мало свежије с пљусковима и грмљавином.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво