РХМЗ упозорава: У петак црвени метео-аларм за део Србије

Већа количина падавина, уз олујни ветар и грмљавину захватиће сутра увече и у суботу већи део Србије, упозорава Републички хидрометеоролошки завод.

РХМЗ је на свом сајту објавио да се већа количина падавина очекује у петак увече и током ноћи на западу и северу, а у суботу и у осталим крајевима земље.

У већини места пашће од 20 до 30 литара кише по метру квадратном за кратак временски период, а интензивна грмљавина локално ће условити појаву града, олујни ветар и обилније падавине.

Упозорење је објављено и за подручје Београда.

Наводи се да је сутра увече и током ноћи могућа грмљавина, локална појава града, олујни ветар и обилне падавине.

У црвеној зони ће сутра бити – Бачка, Срем и западна Србија, док ће Банат бити у наранџастој зони метео-аларма. Остатак Србије је у жутој зони.

Наредног дана, у суботу, под наранџастим метео-алармом биће – западна Србија, Шумадија, Поморавље, југоисточна, југозападна Србија и подручје Косова и Метохије.

Црвени метео-аларм, како се наводи на сајту РХМЗ-а, могу изазвати велике материјалне штете и озбиљно угрозити безбедност људи и животиња. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво