Невреме погодило Београд, падавине се очекују до краја дана

Невреме праћено јаком кишом, грмљавином, понегде и градом, захватило је пре подне Београд, а потом се проширило и на остале делове Србије. Саобраћај био отежан и успорен. У Панчеву биле потопљене улице и аутомобили. Обилне падавине и у Вршцу.

Невреме је захватило Београд у два налета, па је саобраћај у појединим деловима града био отежан. Многе улице биле су поплављене. Пало је готово 20 литара кише по квадрату. Падавине се очекују до краја дана.

Обилне падавине у преподневним сатима у Београду створиле су проблеме који се решавају на Тргу Николе Пашића, у Вишњичкој улици, насељу Војводе Влаховића, као и у деловима Миријева и искључењу ка Нишу на делу ауто-пута после Ауто-команде, изјавио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

"Екипе јавних комуналних предузећа налазе се на критичним тачкама и решавају настале проблеме у најкраћем могућем року", рекао је Младеновић, а саопштила Градска управа.

Трамвајске линије у централном делу града су биле у прекиду од десет до 30 минута, а тролејбуски саобраћај имао је мање застоје у трајању пет до 20 минута у Улици Јаше Продановића, нижим деловима Бањице и деловима Медаковића.

Киша у Београду била је праћена грмљавином, а на територији Новог Београда рано јутрос било је и града.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је кретање на Панчевачком мосту било отежано због велике количине воде, а из једног такси удружења кажу да је Дунавска улица била готово потпуно поплављена.

Обилне падавине у Панчеву и Вршцу, потопљене улице и аутомобили

У Панчеву је пљуштало готово пола сата. Улице у нижим деловима града биле су потопљене, као и аутомобили.

У Вршцу је за неколико сати пало кише као обично за читав месец.

Канализациони и одводни системи нису могли да прихвате толику количину воде.

Жути метео-аларм је на снази за југоисточну и југозападну Србију, као и Космет, док је у другим деловима Србије проглашен зелени метео-аларм.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво