РХМЗ: Грмљавина у целој земљи, у већем делу киша

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је да на територији целе Србије данас треба очекивати грмљавину, а киша је најављена у Бачкој, Срему, Шумадији, западној, источној, југоисточној и југозападној Србији, али и на Косову и Метохији.

Због тога је на графичкој мапи РХМЗ-а на снази жути метео-аларм, који подразумева да време може бити опасно, да те временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али да је свакако потребан опрез.

Из РХМЗ саветују све оне које планирају активности, а које зависе од временских услова, да наставе са праћењем очекиваних метеоролошких промена.

Нестабилно време, местимично са пљусковима и грмљавином, биће до четвртка, 24. маја.

Понегде ће бити краткотрајне временске непогоде, израженије на западу, југозападу и југу Србије, где се очекује преко 30 милиметара кише за три сата, као и локална појава града и олујног ветра, упозорио је РХМЗ.

Сутра ће бити променљиво облачно, топло и нестабилно. Пре подне са дужим сунчаним интервалима, од средине дана киша и пљускови са грмљавином, понегде и појавом града, очекују се у већини крајева, а биће израженији на западу, југозападу и југу Србије.

Ветар слаб и умерен југоисточни. Јутарња температура од 11 до 18 степени, највиша дневна од 24 до 28 степени.

У Београду променљиво облачно и топло са дужим сунчаним интервалима, после подне се очекује краткотрајна киша или пљускови са грмљавином.

Ветар слаб и умерен југоисточни. Јутарња температура око 18 степени, највиша дневна око 27 степени.

У четвртак ће бити променљиво облачно, топло и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином углавном у послеподневним сатима, а понегде се очекује и појава града.

Потом ће преовлађивати сунчано, а у петак и за викенд се, уз локални развој облачности, очекује ређа појава поподневних пљускова и грмљавина.

Највиша дневна температура око и мало изнад просечних вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво