Стижу ледени дани, јутра са јаким мразем

У наредних пет до шест дана у Србију долазе ледени дани, у јутарњим сатима са умереним и јаким мразем. Очекује се да ће променљиво време бити и у марту, са честим наоблачењима са кишом, а у вишим планинским пределима и са снегом. Међутим, метеоролози не очекују да ће бити још ледених дана.

Зима која је по метеоролошком календару на истеку, била је у Србији натпросечно топла, за разлику од западне и средње Европе где је било и доста снега, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а метеоролог Недељко Тодоровић.

Објашњава да је почело струјање хладног ваздуха из источне Европе, а који данас стиже у нашу земљу.

"Од сутра ћемо бележити ледене дане, температура неће ићи изнад нуле до четвртка 1. марта, када очекујемо да ће температура прећи нулу за степен или два", рекао је Тодоровић.

Очекује се да ће променљиво време бити и у марту, са честим наоблачењима са кишом, а у вишим планинским пределима и са снегом. Међутим, метеоролози не очекују да ће бити још ледених дана.

Будући да су падавине биле испод просека ове зиме, не очекују се већи проблеми са поплавама.

У већем делу Србије данас ће, иначе, бити умерено и потпуно облачно, понегде са слабим снегом, на истоку и југу и са кишом, а на северу углавном суво. Јутарња температура достизаће највише шест степени, у Београду два степена. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара