РХМЗ упозорава на снежне падавине, ветар и наносе

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да се у току ноћи, као и у уторак и среду у источним крајевима Србије очекује формирање снежног покривача висине од 10 до 20 центиметара, локално и више.

У планинским пределима очекује се даље повећање висине снежног покривача и уз јак ветар стварање снежних наноса.

У Србији ће сутра бити претежно облачно, местимично са кишом, суснежицом и снегом. Више падавина очекује се на северу и истоку и у планинским пределима где ће доћи до формирања, односно даљег повећања висине снежног покривача.

Дуваће умерен и јак ветар, у јужном Банату и Поморављу и са ударима олујне јачине, југоисточни. Јутарња температура биће од -1 до 2 степена, а највиша дневна од 1 до 6 степени.

У Београду ће бити претежно облачно, повремено са кишом и суснежицом. Ветар умерен и јак, југоисточни. Јутарња температура око нуле, а највиша дневна око 3 степена.

Према изгледима за наредних седам дана, до 27. фебруара, у среду и четвртак биће облачно, местимично са кишом, суснежицом и снегом и температуром око просечних вредности. Више падавина очекује се у планинским пределима и на истоку где ће доћи до даљег повећања висине снежног покривача. Ветар умерен и јак источни и југоисточни, у Поморављу и јужном Банату са ударима олујне јачине.

У петак и суботу углавном суво, а затим до краја периода осетно хладније са јаким северним ветром и снегом местимично.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво