РХМЗ упозорава на значајну промену времена

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на значајну промену времена за подручје Србије у понедељак и уторак, када се очекује кишовито време уз осетан пад температуре за 10 до 12 степени.

У понедељак на истоку и југоистоку Србије понегде ће пасти око 20 милиметара кише, наведено је на сајту РХМЗ-а.

У уторак обилне падавине, у већини места од 20 до 40 милиметара, локално и преко 60 милиметара (највећа вероватноћа у западним и централним крајевима), на планинама око и изнад 1.000 метара влажан снег уз формирање снежног покривача.

У Војводини се очекује најмања количина падавина.

Када је реч о хидролошким упозорењима, током 24. и 25. октобра на Ђетињи, Моравици, Скрапежу, Бјелици, горњем току Западне Мораве, Колубари, Љигу, Убу и Тамнави водостаји ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа.

На Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, Млави и Пеку водостаји ће бити у умереном порасту са могућношћу приближавања упозоравајућим нивоима, истиче РХМЗ у упозорењу објављеном на свом сајту.

број коментара 5 пошаљи коментар
(недеља, 22. окт 2017, 11:39)
anonymous [нерегистровани]

!!!

Dobro!Razumeli smo:pasce kisa!

(недеља, 22. окт 2017, 10:53)
anonymous [нерегистровани]

Rakovica

Plaćamo preko 70 evra mesečno preko cele godine, a smrzavamo se u stanu od početka oktobra.Napolju još i nekako, unutra je ledeno.Grejanja NEMA.Radijatori potpuno hladni.Nije kvar, jednostavno neće da nas greju.I duplo da plaćamo ne bi im bilo dovoljno za najjeftiniji energent na svetu.

(недеља, 22. окт 2017, 07:37)
anonymous [нерегистровани]

Grejanje gde si?

11 stepeni je. Grejanja NEMA. Cela Čukarica. I šta da kažem. Plećam celu godinu za šta i za koga. A podstanar sam.

(недеља, 22. окт 2017, 05:07)
Korto [нерегистровани]

Toplane

Nadam se da ce toplane da nadoknade, evo vec 6 dana grejne sezone koje su od 15-tog ustedeli!

(недеља, 22. окт 2017, 03:53)
anonymous [нерегистровани]

Vojvodina je suva ko pustinja

Realno vec godinu dana nije pala kisa. Ovo sto je i bilo padavina nije dovoljno ni za 20cm oranice. Jesenji usevi uljane repice ne nicu zbog suvog zemljista.