РХМЗ упозорава на промену времена и обилне падавине

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење за подручје Србије на обилне падавине које ће трајати до недеље, 8. октобра, док се на вишим планинама очекује формирање снежног покривача.

У суботу, у централним и јужним крајевима и већини места, очекује се од 20 до 30 милиметара кише, на југу око 40 милиметара за 24 сата, локално и више.

На високим планинама влажан снег уз формирање снежног покривача.

У Србији ће сутра доћи до наоблачења, местимично са кишом, падом температуре и појачаним северозападним ветром из северних и западних крајева, а током дана прошириће се и на остали део земље.

Само ће се на истоку и југоистоку већи део дана задржати суво, углавном сунчано време са слабим и умереним јужним и југозападним ветром.

Jутарња температура ће бити од четири до 13 степени, а највиша дневна од 13 на северозападу до 21 степен на истоку и југоистоку.

И у Београду ће сутра бити облачно, хладно, повремено с кишом. Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни.

Дневна температура без већег колебања – од 13 до 15 степени.

Према изгледима времена за седам дана, до 13. октобра, очекује се облачно и хладно време, местимично са кишом, на високим планинама са влажним снегом.

У јужним и централним крајевима земље очекују се обилније падавине, у вишим планинама формирање снежног покривача. На северу крајем дана престанак падавина.

У недељу у већем делу мало и умерено облачно, суво и мало топлије.

Само ће се на југу и истоку задржати облачно, местимично са кишом, у планинама са снегом. После подне и крајем дана и у овим крајевима очекује се престанак падавина.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво