Топло време и у првој половини септембра

Високе температуре последњих дана у Србији не личе на крај лета, а метеоролози прогнозирају и топао септембар. Иако после врелог викенда следи освежење и пад температуре, не може се рећи да ће лето последњих августовских и првих септембарских дана посустати у Србији.

Већ у среду уз више сунца температура ће бити у порасту, у већини места током дана између 25 и 30 степени, а сличне вредности, без обзира на то што ћемо загазити у први јесењи месец, задржаће се до краја седмице.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве  

"У климатолошком смислу, септембар је први јесењи месец, а ове године у првој половини семпембра имаћемо позно лето. Прва два три дана још веома топло са температуром од 30 до 35, а затим 3. и 4. септембра следи захлађење после чега ће температуре током дана бити између 25 и 30 степени, уз ретку појаву кише и грмљавине", каже метеоролог РХМЗ Недељко Тодоровић.

Судећи према ритму лета, највероватније да до краја месеца неће бити озбиљнијег захлађења, каже Тодоровић и додаје да ће бити пријатно и топло време.

Иако је лето за нама, према проценама стручњака, оцењено као једно од најтоплијих у последњих 130 година, од када се на нашем подручју бележе вредности, током летњег периода нису оборени температурни рекорди.

У најтоплијем летњем дану 2017. у Београду је измерено скоро 39 степени, а у појединим местима у Србији 42 степена.

Иако се за данас предвиђа веома топло време са температуром до 37 степени, температурни рекорд неће бити оборен ни данас, али свакако у парковима и на купалиштима, може бити забележено ванпросечно уживање у августовском лепом времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи