Невреме у западној Србији, киша у Војводини, Шумадији, Београду

После низа тропских дана, у већини места у Србији температура нижа за 10-15 степени. РХМЗ издао хитно упозорење на пљускове у Западној Србији, Срему и Шумадији. Кратко невреме погодило Златибор и Колубарски округ. Ветар обарао стабла у Бајиној Башти. Ситан град погодио општину Уб, као и север Бачке и Баната. Kиша пала и у Београду.

Киша и невреме вечерас су прво захватили Златибор и за само неколико минута направили су језера и потоке на улицама и на главном тргу, пишу локални медији. 

И у Колубарском округу је пала киша, а краткотрајног, ситног града било је на подручју општине Уб, али без штете, рекли су за РТС у радарском центру Близоњски вис.

Јако невреме које је попоподне захватило подручје Бајине Баште, на више места оборило је стабла на путу Дебело Брдо - Рогачица, где се саобраћај местимично одвија једном коловозном траком.

РХМЗ је у хитном саопштењу упозорио да ће, након западне Србије, јаки пљускови са грмљавином захватити најпре Срем и Шумадију са тенденцијом даљег премештања на североисток.

У вечерњим сатима је, на северу Бачке, између Суботице и Бачке Тополе, пао јак пљусак праћен грмљавином и градом, а освежење са градом је стигло и у Банат.

Грмљавине и кише има на Палићу, у Зрењанину, Сомбору, Кикинди, Сремској Митровици.

Киша са грмљавином и олујним ветром погодила је и Београд – најпре у западним деловима (општине Сурчин, Земун, Обреновац), а до 21 час киша је пала и у осталим деловима града.

Иначе, иза нас је још један врео дан у низу. У Смедеревској Паланци и Ћуприји измерен је 41 степен, а у Београду ово је трећи дан заредом када је оборен апсолутни датумски максимум. Било је 39 степени, па је премашен рекорд за 6. август из 1905. године.

У понедељак ће, према прогнози РХМЗ-а, на југу и истоку Србије бити мало, а у осталим крајевима осетно свежије.

Пре подне променљиво облачно, још понегде са кишом, пљусковима и грмљавином. После подне претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 18 до 21 °С, највиша од 26 °С на северу до 34 °С на истоку и југоистоку.

У уторак се очекује претежно сунчано и мало топлије време. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 22 °С, највиша од 32 до 36 °С.

Вишедневно освежење метеоролози најављују тек за наредни петак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво