Станковић: Афера ће бити решена

Афера око набавке вакцина имаће свој крај, пре свега због људи који су оптужени и стављени на стуб срама, уверен је министар здравља Зоран Станковић. У истрази о вакцинама могућа нова хапшења, рекао за РТС министар Станковић.

Истрага у вези са набавком вакцина довешће до резултата којима ће јавност бити задовољна, рекао је министар здравља Зоран Станковић.

Афера о вакцинама, које су набављене пре две године имаће свој крај, пре свега због људи који су оптужени и стављени на стуб срама, рекао је Станковић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Специјални суд у Београду покренуо је истрагу против бивше директорке РЗЗО Светлане Вукајловић и двоје њених сарадника због сумње да су злоупотребили службени положај приликом набавки вакцина и оштетили буџет за 1.270.000 евра и одредио им притвор.

"Након хапшења претходне директорке РЗЗО-а, истрага траје, сви који било шта знају ћуте и онда очекујемо да веома брзо истрага да резултате и обавести грађне ко је за шта одговоран и ко је зашта крив", рекао је Станковић.

На питање да ли очекује да ће бити још хапшења, министар Станковић је одговорио да он нема те информације и да то није у његовој надлежности.

"Неки су највљивали још хапшења, могуће је да ће бити још неког хапшења", рекао је министар здравља.

Станковић верује органима правосуђа, тужилаштва и полиције. "Мислим да је ово начин како се доказује да ли је неко крив или не, и да ће то довести до резултата којим ће грађани Србије бити задовољни", рекао је Станковић.

Говорећи о томе како ће се борити против корупције у здравству, Станковић је рекао да Акциони план постоји, да се по њему поступа, наводећи да је санитарна инспекција извршила 54.000 надзора, здравствена инспекција 6.500 надзора, а да се 1.500 људи се директно јавило кабинету министра.

"Очекујемо на основу тога да ће резултати до којих ћемо доћи отклонити одређене дилеме које постоје у јавности", рекао је Станковић, који је на функцију министра здравља дошао 15. марта.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 25. сеп 2011, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

nije moguce

nije ova ni prva ni poslednja afera
bilo je jos afera koje do danas nisu resene
vec zaboravljene
zivi bili pa videli.

(недеља, 25. сеп 2011, 13:19) - Лука [нерегистровани]

Скидање маски

За похвалу је настојање господина Станковића да реши насталу аферу. Надам се да ћемо тако доћи до одговора на одлучујуће питање шта се то догодило да земља која је не само производила већ и за велике паре извозила вакцине падне на увозну зависност. Институт за имунологију и вирусологију Торлак из Београда постоји више од седамдесет година и једна је од најстаријих институција тог типа у свету. Био је најугледнија српска здравствена институција и највећи снабдевач Светске здравствене организације вакцинама.

(недеља, 25. сеп 2011, 11:46) - anonymous [нерегистровани]

ima li kraja?

Ima li kraja prevarama i pljacki drzave i gradjana? Zasto se sada ne pojavi g-din, mislim, Koen da jos jednom objasni navavku i upotrebu vakcina kao i kako i gde ce biti unistene i ko ce to da plati?

(недеља, 25. сеп 2011, 11:35) - Богдан [нерегистровани]

мистар станковић

Афера ће бити решена,ха,ха,ха,никада