Читај ми!

Притвор Светлани Вукајловић

Покренута истрага и одређен притвор до 30 дана бившој директорки РЗЗО Светлани Вукајловић и њеним сарадницима због сумњи да су оштетили државни буџет за 1.270.000 евра приликом набавки вакцина.

Специјални суд у Београду покренуо је рано јутрос истрагу против бивше директорке РЗЗО Светлане Вукајловић и двоје њених сарадника због сумње да су злоупотребили службени положај приликом набавки вакцина и оштетили државни буџет за 1.270.000 евра и одредио им притвор.

Истражни судија је, после вишечасовног саслушања, донео решење о споровђењу истраге против Вукајловићеве, директора "Југохемија фармације" Владимира Гравара и власника предузећа за трговину "Детап" у Ваљеву Љубомира Павићевића, рекао је Танјугу тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Њима је одређен притвор до 30 дана, а после саслушања осумњичени су пребачени у притвор Окружног затвора у Београду.

"Они су у току јучерашњег дана касно по подне доведени пред истражног судију, у току ноћи су све троје дали изјаве, након чега је истражни судија отворио истрагу и одредио им притвор", рекла је портпаролка Специјалног суда Маја Ковачевић.

Бивша директорка РЗЗО сумњичи се да је приликом набавке вакцина против грипа А H1N1, за потребе становништва Србије, у новембру 2009. године, искористила свој службени положај и са сарAдницима оштетила буџет Србије за око 1.270.000 евра.

То је урадила тако што је за најповољнијег понуђача изабрала компанију "Југохемија фармација", која за то није испуњавала услове, јер није била произвођач, нити овлашћени дистрибутер вакцина "Новартис".

Тој компанији није био упућен ни позив за достављање понуда за испоруку потребних вакцина, тако да јој у складу са Законом о јавним набавкама, испорука вакцина није ни могла бити додељена.

На тај начин "Југохемија фармација" и "Детап", као посредници у набавци вакцина, прибавили су имовинску корист од 855.600 евра, односно 420.000 евра и око 15 милиона динара, док је буџет Србије оштећен за око 1.270.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво