Прва жртва новог грипа на Косову

Тридесетједногодишњи пацијент Х.Е. из села Бајинце код Глоговца прва жртва новог грипа на Косову. На Космету вирусом X1Н1 заражене 32 особе.

На Косову и Метохији данас је преминула прва особа заражена вирусом новог грипа, саопштиле су локалне здравствене власти. Ради се о тридесетједногодишњем пацијенту Х. Е. из села Бајинце код Глоговца.

Пацијент је прве симптоме грипа осетио 25. октобра, а у Клинички центар у Приштини смештен је 12. новембра. Дан касније утврђен је вирус грипа.

На ванредној конференцији за новинаре званичници Министарства здравља, Клиничког центра у Приштини и Националног института за јавно здравље позвали су грађане да се одмах обрате лекару ако осете симптоме грипа.

Они су, међутим, рекли да је "ситуација под контролом и да не треба ширити панику".

Лекар Исуф Дедушај из Националног института за јавно здравље рекао је да је на Косову 32 заражних новим грипом. Они примају "тамифлу", а прве вакцине против новог грипа на Косово би требало да стигну у децембру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво