Форцанова брани сестру

Дубоко верујем у исправност свих пословних потеза бивше директорке "Југохемије" Смиљке Милеуснић Аџић у послу око набавке вакцина и сасвим сам сигурна да је радила у складу са законом, поручила је у писаној изјави њена сестра Милка Форцан.

Милка Форцан, сестра бивше директорке "Југохемије" Смиљке Милеуснић Аџић којој је одређен притвор у оквиру истраге о набавци вакцина против новог грипа,  изјавила је да је њена сестра радила у складу са законом и указала на "хајку" против осумњичених у медијима.

"Дубоко верујем у исправност свих пословних потеза тада преузетих од стране директорке Југохемије Смиљке Милеуснић у послу око набавке вакцина и сасвим сам сигурна да је радила у складу са законом. Верујем да ће до краја истраге која је у току многи детаљи којима се сада плански дезинформише јавност бити разјашњени", истакла је Форцанова у саопштењу.

"С друге стране, учесницима у процесу забрањено је да дају изјаве и коментаришу поступак, што је до сада Смиљка Милеуснић Аџић поштовала. Сама чињеница да се на први позив истражних органа као и на јучерашње саслушање специјалног суда одазвала, говори у прилог томе да је сигурна у своје пословне потезе и исправност истих", нагласила је Форцан.

"Желим да истакнем да у тренутку који је изузетно тежак за породице осумњичених и притворених, хајка која траје у медијима изношењем низа нетачних и тенденциозно пласираних информација неминовно утиче на истражне и судске органе али и на судбине појединаца и њихових породица, јесте у супротности са законом", рекла је Форцан.

Бившој директорки "Југохемије" Смиљки Милеуснић Аџић јуче је одређен притвор до 30 дана и отворена је истрага поводом набавке вакцина против грипа Х1Н1 2009. године.

Због малверзација у набавци вакцина, 19. септембра ухапшени су  некадашња директорка Републичког завода за здравствено осигурање Светлана Вукајловић, директор компаније "Југохемија фармација" Владимир Гравар и директор предузећа "Детап" Љубомир Павићевић.

Сумња се да је приликом набавки 857.000 доза вакцина, од којих је утрошено 154.000, буџет Србије оштећен за 1,6 милиона евра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. дец 2011, 05:08) - anonymous [нерегистровани]

@lepota

daj ne lupaj gluposti!
to sto je zena lepa ne znaci da je glupo...ova srbija puna zavisnih i ljubomornih ljudi strasno nemam reci!!

(четвртак, 22. дец 2011, 00:25) - Mondiljani [нерегистровани]

Poslovna zena

Lepota, kao tajna uspeha.