Сваки трећи човек биће "умрежен"

Трећина светског становништва користиће Интернет до 2013. године, предвиђа америчка истраживачка групација "Форестер". Већина нових корисника биће из Азије.

Америчка истраживачка групација "Форестер" предвиђа раст броја корисника Интернета за 45 одсто у наредних пет година, са 1,5 милијарди у 2009. години на 2,2 милијарде крајем 2013. године. Тако би, према проценама, трећина светског становништва била "умрежена" у светску глобалну мрежу.

Већина нових корисника биће из Азије, пренели су француски електронски медији.

Највише веб корисника у свету је у Кини, где их је, према подацима Националног центра који прикупља податке о Интернету, 338 милиона.

Према предвиђањима "Форестера", број кинеских веб корисника би могао да се годишње повећава за 11 одсто до 2013. године, тако да би они представљали 17 одсто укупног светског становништва.

Западне земље, међу којима је стопа "продора" Интернета већа од 50 одсто, имаће логично умеренији раст, као и технолошки развијене земље Азије, као што су Јапан и Јужна Кореја.

Афричке и блискоисточне земље, пре свега Иран, Египат и Нигерија би, међутим, требало да забележе већи раст броја веб корисника, навео је "Форестер".

Америка би, како сматрају аналитичари "Форестера", 2013. године требало да се и даље налазе на другом месту у свету по броју Интернет корисника, а велику шансу да их достигне има Индија, у којој данас мање од десет одсто становништва користи Интернет.

број коментара 0 Пошаљи коментар