Рецепт за брачну срећу

Аустралијски истраживачи открили рецепт за брачну срећу, односно који су то елементи који држе пар "руку под руку".

Године супружника, претходне везе и чак да ли су пушачи или непушачи, сви ти фактори утичу на дуготрајност њиховог брака, тврди се у најновијој студији истраживача Националног Универзитета Аустралије. 

Истраживањем је обухваћено скоро 2.500 парова, а спроведено је у периоду од 2001. до 2007. године.

Откривено је да је вероватноћа да ће се мушкарац развести два пута већа ако је он девет или више година старији од своје жене, као и код оних који се ожене пре 25. године.

Деца такође утичу на дуговечност брачног живота, једна петина парова који су добили децу пре брака (било из те или претходне везе) окончаће своју везу разводом.

Женама које желе децу више од својих партнера такође прети развод, указује студија.

И родитељи супружника имају улогу у њиховој брачној срећи - студија је показала да је око 16 одсто мушкараца и жена чији су се родитељи развели, прошло кроз бракоразводни процес.

Такође, партнери који су у другом или трећем браку имају 90 одсто више шанси да се разведу, у односу на оне који су први пут упловили у брачне воде.

И новац је битан фактор - око 16 одсто супружника који су сиромашни или незапослени се развело.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 18. јул 2009, 17:00) - anonymous najdan [нерегистровани]

Zna se

Olice pa i nasa deca znaju kako se prave deca. na naucnoj osnovi rode ne donose bebe. stvarnost ova gripa, ne smeju mladi vise da se ljube za zenidbu cekaju bolja vremena sto je velika greska. ja imam 59 idem u 60-tu imam 4 dece 9 unuka 2 praunuka, ako bog da docekacu i cukun unuke, kamo srece da nas ima vise takvih ali na zalost statistiku koju ja pratim je porazavajuca, podmladak nam je nesto iznad nule a starih koji odumiru je 20 puta veci. ugledajmo se na nase gradjane rome oni znaju kako se voli a iz ljubavi na naucnoj bazi radjaju se ponos porodica. toliko.

(субота, 18. јул 2009, 11:54) - Lucky [нерегистровани]

Obostrano postovanje

Neznaju gde da trose novac lek za brak je uzajamno postovanje a ne samo ispunjavanje bracnih obaveza lek je za dugotrajni-veciti brak

(петак, 17. јул 2009, 22:55) - olja [нерегистровани]

Zna se

Nisu im bili potrebni naucnici za ovakve zakljucke, ali to je Australija. Kod nas u Srbiji svako dete zna izneti ove tvrdnje bez silnih godina istrazivanja. Ocekivala sam nesto vise od nauke.