Остригама и јапанском ракијом против рака

Развој рака могао би да се спречи, уколико се у јеловник сврстају остриге и саке, јапанска ракија од пиринча, закључили јапански научници.

Конзумирањем острига и јапанске ракије од пиринча, сакеа, можда се може спречити развој рака, закључили су јапански научници са универзитета у Хирошими.

Научници су открили да засићена дикарбонска киселина, коју садрже шкољке, али и саке, помаже у спречавању раста канцерозних ћелија.

Истраживање, које су спровели професор молекуларне хемије и стручњак за исхрану Норихиса Като и његове колеге, показало је да дикарбонска киселина на половину смањује раст ћелија рака желуца и дебелог црева.

"Узимање дикарбонске киселине у дневним оброцима могло би да спречи развој канцера код људи", рекао је професор Като.

број коментара 0 пошаљи коментар