Нема места за рендген

Рендген који је крајем 2009. године допремљен у иришки Дом здравља, никад није стављен у употребу, јер се чека на опремање просторије за њега. На хиљаде грађана путује у Руму и Сремску Митровицу како би се прегледали.

Прича о новом рендгену који две године стоји у ходнику иришког Дома здравља узнемирила је сремску јавност.

Становници ове општине сваки дан пролазе поред драгоценог уређаја, а  када им он затреба морају у Руму или Сремску Митровицу.

Протеклог лета директорица ове установе Јованка Јанковић изјавила је како нема смисла да апарат вредан седам и по милиона динара пропада, док се чека на опремање просторије за њега, што је, како каже, посао који захтева шест пута мање новца.

"Локална самоуправа је у обавези да одради изолацију. Надам се да ће ми неко помоћи и да ћемо до краја ове године пустити апарат у рад", рекла је Јанковићева.

Очајни мештани указивали су на проблем због којег губе време, издвајају новац за превоз како би отишли у Руму, а затим у Сремску Митровицу, док рендген стоји у Иригу - нераспакован.

Они тврде како се све може урадити само ако постоји политичка воља.

"Као и по свим осталим питањима могуће да је и овде потребан политички утицај, па да се нађе место", рекао је мештанин Ирига, Јовица Ковачевић.

Директорица Дома Здравља у Иригу истиче да је било и претњи да ће им одузети апарат, јер је у неким домовима здравља он неопходан.

У Дому здравља Ириг кажу да се локална самоуправа обавезала да ће завршити послове изолације просторије у којој би се рендген налазио. У општини Ириг још увек нема одговора зашто то није учињено.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара