Медицинска сестра излечила власт

Смена главне медицинске сестре у Дому здравља у Горњем Милановцу претила да угрози власт у том граду. Медицинска сестра, ипак, враћена на посао, па се очекује да ће власт опстати.

Смењивање главне сестре у Здравственој станици у Прањанима Љубице Браловић довела је у питање опстанак владајуће коалиције у Горњем Милановцу, али је јутрос она враћена на радно место, па се очекује да ће опстати и власт социјалиста и демократа.

Социјалистичка партија Србије (СПС), чији је Љубица Браловић оснивач и одборник у Скупштини општине, затражила је пре пет дана да се поништи решење директора Дома здравља Добросава Лазаревића из Демократрске странке (ДС) о смењивању главне сестре, преноси Бета.

СПС и ДС имају већину у локалном парламенту, а социјалисти су саопштили да ће раскинути коалицију ако њихов члан не буде враћен на исто радно место.

Социјалисти су тврдили да је њено смењивање лична освета директора пошто га Љубица Браловић није штитила од захтева опозиције да буде смењен због наводног неодговорног рада.

Лазаревић је на годишњем одмору, па агенција Бета није успела да сазна зашто је решење повучено, али је Дом здравља издао саопштење у коме помоћница директора за медицинска питања Славка Ђорђевић наводи да цео случај нема политичку позадину.

Славка Ђорђевић истиче да је као начелник Службе опште медицине предложила смењивање главне сестре "у циљу постизања бољег квалитета и организације посла".

Помоћник директора за немедицинска питања Милета Весковић у истом саопштењу наводи да је директор поступио у оквиру законских овлашћења, "што подразумева да поставља и разрешава руководећи и руководни кадар".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 25. нов 2011, 13:44) - Puskin [нерегистровани]

dokle

Toliko o demokratiji u Srbiji, politika je usla u sve pore ovog drustva, ne ceni se strucnost i kompetentnost vec je najbitnija stvar politicka pripadnost. Ovako je u svim bolnicama, domovima zdravlja pa cak i seoskim ambulantama a da nepricamo o skolstvu,sudstvu, privredi, kulturi ...! Kuda ides zemljo Srbijo???