Читај ми!

Штрајк нишких медицинара

Независни синдикат здравствених радника организовао у Нишу штрајк упозорења, коме су се придружиле и колеге из других градова. У Министарству здравља кажу да су захтеви неосновани, а здравствени радници најављују радикалније протесте.

У Нишу одржан получасовни штрајк упозорења Независног синдиката здравствених радника који од ресорног министарства тражи усвајање колективног уговора, исплату јубиларних награда, спречавање корупције и мобинга у здравству као и деполитизацију здравственог система.

Штрајку су се придружиле и колеге из Новог Сада, Београда, Врања и других градова.

Један од захтева штрајкача је и враћање допунског рада у Клиничком центру Ниш, чијим функционисањем је до сада 200 радника на одређено време добијало новчане надокнаде.

Осим КЦ Ниш, минимум процеса рада на пола сата имали су и запослени у Дому здравља Ниш, Антитуберкулозном диспназеру и Заводу за заштиту здравља.

Председник Синдиката здравства Независност Клиничког центра Србије, Надежда Ђуричић, каже да ће синдикат тражити 15 одсто веће зараде.

Петнаест минута пре почетка најављеног штрајка, из Министарства здравља стигао је одговор штрајкачима, у коме министар здравља Зоран Станковић поручује да све захтеве сматра неоснованим и да на многа питања одговоре не могу добити у Министарству здравља које, како се наводи у писму, није одговорно.

Штрајкачи најављују радикалније протесте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи