Читај ми!

Од помоћи до економске самосталности

Станко Паланчан, један дванаесторо Панчеваца који су добили помоћ од града и Комесаријата за избеглице, подигао је пластеник од којег издржава породицу. Тиме је помоћ која се додељује за економско оснаживање избеглих и расељених добила прави смисао.

На конкурсу за економско оснаживање избеглих и расељених, Градска управа Панчева и Комесаријат за избеглице доделили су помоћ од милион и по динара Панчевцима који су испунили услове конкурса.

Станко Паланчан је, као и остали, добио 140.000 динара, које је уложио у куповину пластеника за поврће.

Опрема за монтирање пластеника, у који планира да посади парадајз и краставце, већ је стигла. Један већ има у башти, а нови ће му помоћи да, како каже, развије свој мали бизнис, што је и био циљ конкурса Градске управе и Комесаријата за избеглице.

Станко се већ дуго година бави пољопривредом: "У почетку ми је то био додатни посао, али од како сам добио отказ у фирми у којој сам радио, то ми је главно занимање. Почео сам са узгојем јагода у фолији, па сам прешао и на поврће."

За петочлану породицу Паланчан ова помоћ је добродошла, јер Станко планира да прошири производњу и уложи и додатна средства од зараде из овог новог пластеника.

Локална самоуправа у Панчеву од 2009. године издваја по три милиона динара за избеглице,  истиче Новица Ђорђевић, већник за здравство и социјална питања:

"Комесаријат за избеглице то цени и зато нам опредељује велика новчана средства. На један наш динар, они дају три, а такође је значајно што их редовно и детаљно обавештавамо како смо потрошили новац."

Други вид помоћи коју додељује град Панчево за ову категорију грађана је грађевински материјал за изградњу кућа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се