Читај ми!

Вукови заклали стадо оваца

У куршумлијском селу Рача вукови заклали стадо оваца. Домаћин Милован Ристић каже да је вук заштићена врста па не сме да их убија, а нема начин да се од њих одбрани.

Вукови су у селу Рача код Куршумлија упали у тор у домаћинству породице Ристић и заклали 11 оваца, а пет повредили.

Реч је о четвртом нападу чопора вукова на стадо оваца породице Ристић. Према речима Милована Ристића, његова петочлана породица, која живи од продаје оваца, због тих напада претрпела је материјалну штету од 5.000 евра.

Милован Ристић рекао је агенцији Бета да је проблем јер је вук заштићена врста па не сме да их убија, а нема начин да се од њих одбрани. Ристић каже да се напад у коме је заклано 11 оваца десио прошле ноћи, али је указао да вукови не презају ни од тога да упадају у тор и преко дана.

"Заклали су 11 оваца и пет су тешко ранили, сумњам да ће моћи да преживе. У претходним нападима су такође заклали много оваца. Нанели су ми штету од око 5.000 евра. Нисам се до сада никоме жалио. Надам се да ће ми неко помоћи јер у мојој породици од продаје оваца живи пет чланова", рекао је Ристић.

Породица Ристић је пре десет година избегла са Косова, од четри овце које им је дао донатор, за тих десет година направили су стадо од преко 100 оваца.

Двоје деце похађају средњу школу док је најстарији син Младен студент четврте године Пољопривредног факултета. Он каже да се се школује од продаје оваца.

"Да није било донације четири овце, пре десет година не бисмо могли да се школујемо. Ово је велики удар на нашсу породицу, и сада смо у веома тешкој ситуацији", рекао је Младен.

Заменик председника општине Куршумлија Дејан Милошвић каже да су се вукови намножили и да у чопорима силазе са планина у потрази за храном и причињавају велике штете.

"Општина ће, колико је у могућности, изаћи у сусрет оштећеним сточарима. Постоји одлука општинског већа да се у таквим случајевима људима финансијски помогне како би обновили стада",  рекао је Милошевић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи