Читај ми!

Краљевске круне за Ирену

Спортисти два рагби клуба доказали су не само да су одлични спортисти већ и велики хуманости: утакмицу за пласман у полуфинале плејофа одиграли су за Краљевчанку која чека на трансплантацију плућа.

Меч Краљевских круна из Краљева и Дивљих вепрова из Крагујевца, одлучивао је пласман у јуниорско полуфинале плејофа.

Тај меч је, поред спортског значаја, имао и други, већи од тога: сви су играли за Ирену Пауновић, Краљевчанку која чека трансплантацију плућа.

Они су играли, а гледаоци су купљеним улазницама дали свој допринос Ирениној борби за живот - да коначно и она почне да дише пуним плућима.

Овом утакмицом чланови клуба домаћина и гости из Крагујевца потврдили су да нису само изузетно успешни спортисти већ и велики хуманости.

Алекса Деновић, капитен Краљевских круна, каже да  су дали све од себе да победе. Нису успели али, како истиче, за све његове саиграче много је важније да   заједно са Иреном добију ову другу утакмицу: да она победи болест. Њихова жеља је да Ирена оде на операцију, и наравно да се што брже опорави.

Краљевачки рагби клуб је и раније прикупљен новац  уплаћивао онима којима је то било најпотребније. Овог пута, сав приход је намењен Ирени Пауновић.  Иако  су  сигуран пласман у полуфинале јуниорске лиге Србије обезбедили гости из Крагујевца, ни за Краљевчане  није све изгубљено.

После  пораза од Дивљих вепрова, резултатом 56:46, да ли ће се Краљевске круне пласирати у завршницу  одлучиће резултати последњег кола.             

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара