Читај ми!

Зрак пријатељства у Прањанима

Завршен 4. фестивал "Зрачак вири", на коме су претходних дана учествовали ученици из Македоније, Словеније, Пољске и основне школе "Иво Андрић" у Прањанима.

На завршној манифестацији 4. фестивала "Зрачак вири" у Прањанима представљени су резултати вишедневних активности ученика из Македоније, Словеније, Пољске и домаћина школе из Прањана у неколико ђачких радионица.

Учесници овог јединственог фестивала дружења младих из различитих крајева слични су - сви су задовољни боравком у Прањанима.

Ивана Маневска из Македоније каже да је упознала много нових другарица и другова: "Провела сам се супер, зато што сам имала испуњено време лепим стварима које смо радили, правили смо занимљиве ствари, научили смо многе нове ствари из других држава."

Словенка Медина Халиловић одушевљена је боравком у Прањанима: "Било ми је прелепо. То је било предивно искуство, овде смо упознали много сличних људи, било је занимљиво причати са њима, разменити  мишљење."

Поред учесника из бивших југословенских република, на фестивалу редовно гостују ученици из Пољске са којима Основна школа "Иво Андрић" из Прањана већ неколико година одржава пријатељске односе.

Камила Темсловска и Маћеј Пикола, плесни пар из школе у Новогарду, кажу да је сусрет дивна прилика да покажу своје способности и таленат вршњацима у Србији, и да им је наступ у Прањанима права забава после њиховог напорног рада ове године.

Задовољство гостију деле и њихови домаћини. Кристина Милутиновић из Прањана каже да је ово баш лепа прилика за дружење: "Стичемо нове другове, упознајемо њихову традицију и културу."

На завршној свечаности овогодишњег фестивала "Зрачак вири" у Прањанима обележен је и дан Оновне школе "Иво Андрић". Поводом 153. рођендана ове васпитно образовне установе додељена су признања најуспешнијим ђацима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи