Читај ми!

Полемике због дочека патријарха у Јагодини

Школска управа Града Јагодине саопштила је да препорука да ученици дочекају патријарха Иринеја, није обавезујућа. ЛДП тврди да велики број грађана негодује јер су "појединаци из градске управе преко директора школа наредили ученицима и запосленима да дочекају патријарха".

Препорука школске управе у Јагодини да ученици дочекају патријарха Иринеја у недељу 16. октобра када посети тај град није обавезујућа, рекли су агенцији Бета у школској управи и јагодинским школама.

Начелник Школске управе у том граду Живота Старчевић рекао је да нису тачни наводи да су "појединци из градске управе преко директора школа наредили ученицима и запосленима да у недељу дочекају патријарха", на шта је указала Либерално-демократска партија.

Према речима Старчевића, они су дали могућност директорима школа да у недељу организују радни дан и организовано дочекају патријарха уколико то желе.

Председник актива директора основних школа у Јагодини Зоран Марковић у изјави агенцији Бета рекао је, да ће школе у недељу имати радни дан, а не наставни, и додао да ученицима неће бити потребно оправдање за недолазак.

"Ангажоваћемо наставнике који ће бринути о безбедности ученика који желе да у недељу присуствују доласку патријарха. Уколико не дођу, свакако да им нико неће тражити оправдање за недолазак", нагласио је Марковић који је и директор Основне школе "Бошко Ђуричић" у Јагодини.

Последњи пут је поглавар Српске православне цркве посетио Јагодину пре 80 година, када је овај град посетио Његова светост Патријарх српски Варнава.

Жалбе ЛДП-а

Либерално-демократска партија саопштила је да јој се велики број грађана из Јагодине обратио негодујући због тога што су "појединаци из градске управе преко директора школа наредили ученицима и запосленима да у недељу 16. октобра дочекају патријарха Иринеја".

Ученици који не буду сачекали патријарха мораће да оправдају свој изостанак, наводи се у саопштењу у коме се додаје да је недопустива злоупотреба деце у политичке и верске сврхе, наводи се у саопштењу Комесаријата за људска права ЛДП-а. 

Та странка указује да је "неопходна правовремена реакција Поверенице за једнакост, Заштитнице грађана за права детета и министра просвете како би деца и запослени били заштићени од самовоље градских моћника као што је Драган Марковић Палма".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи