Читај ми!

Припрема оповских ватрогасаца

Опово је добило прво одељење за ванредне ситуације и противпожарну заштиту. Захваљујући МУП-у Србије и локалној самоуправи, у новој ватрогасној служби посао ће добити осморо људи из Опова, који ће најпре морати да прођу и противпожарну обуку.

Мештани Опова више неће морати да се уздају у срећу и брзину ватрогасних служби из Панчева и Зрењанина, када их задеси нека несрећа, јер су добили прво одељење за ванредне ситуације и противпожарну заштиту.

МУП Србије уз помоћ локалне самоуправе оспособило је овај сектор који је изузетно важан за безбедност 11.000 грађана који живе у Опову и околним селима - Баранди, Сакулама и Сефкерину.

У Опову је још пре 15 година угашено Добровољно ватрогасно друштво, а за гашење пожара биле су задужене јединице из околних градова.

Мештани кажу да су у последњих месец дана у општини Опово избила три пожара, и да су били принуђени да чекају помоћ из суседних градова. Понекад они не стигну на време, што је и разумљиво, кажу мештани, јер ипак, Опово им није тако близу. Сад ће бити све много боље и безбедније.

У новој ватрогасној служби посао ће добити осморо људи из Опова, који ће најпре морати да прођу и противпожарну обуку.

Председник општине Опово Милорад Солдатовић истиче да је преостало још само да се уради систематизација радних места и да ће захваљујући МУП-у ово одељење најзад почети да ради.

Општина Опово за опремање Ватрогасног дома уложила је 1,2 милиона динара, а МУП Србије ће обезбедити ватрогасно возило.

Министар полиције Ивица Дачић каже да ће у Опову сад бити смештени ватрогасци који ће бити оспособљени да притекну у помоћ становништву када год то буде требало.

Оповчани ће сад бити много безбеднији, али и даље морају бити веома опрезни, јер су из сектора за ванредне ситуације још једном апеловали на пољопривреднике да воде рачуна када пале стрњишта на својим њивама, јер тад најчешће и долази до пожара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара