Читај ми!

Возачима свануло, пешаци незадовољни

Најдужа пожаревачка саобраћајница, Дунавска улица, познатија као Забелски пут, обновљена је после више од три деценије пропадања. Возачи су задовољни, пешаци се жале: због проширења и издизања коловоза остали без тротоара.

Обнављање једне од најважнијих саобраћајница у Пожаревцу, пута Пожаревац - Забела, обрадовало је возаче, али је створило проблем пешацима.

Дунавска улица је добила нови изглед, коловоз је проширен, постављени су пешачки прелази и вертикална сигнализација.

Радове на деоници од Пожаревца до Забеле, дугој два и по километра извело је "Предузеће за путеве Пожаревац". Пошто је реч о регионалној саобраћајници, реконструкцију су са 36 милиона динара финансирали "Путеви Србије".

И, док су возачи презадовољни, пешаци имају проблем. Због проширења и издизања коловоза остали су без тротоара.

Челници града Пожаревца кажу да ће и тротоари доћи на ред, али се пре тога мора завршити канализациона мрежа.

"Ми смо и ове године планирали да то урадимо, али је приоритет била канализациона мрежа", објашњава  Миодраг Милосављевић, градоначелник Пожаревца. "То је капитална инвестиција, ради се о мрежи дугој скоро три и по километра. Ми ћемо у буџету за следећу годину, највероватније, одредити средства за изградњу и пешачке и бициклистичке стазе. "

Изградња канализационе мреже, такозваног Забелског колектора, требало би да буде завршена за деведесет дана. Ако следеће године буду урађени тротоари и бициклистичка стаза, Дунавска улица биће не само најдужа, већ и једна од најлепших у Пожаревцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи