Читај ми!

Лекари деци Србије

У Врњачкој Бањи организован добротворни бал с циљем да се прикупе средства за куповину инкубатора за Институт за неонатологију у Београду. Скупу присуствовало више од стотину лекара, од којих је већина из дијаспоре.

Иако живе и раде далеко од Србије, упоредо са постизањем врхунских резултата у области медицинске струке и науке, еминентни стручњаци пореклом из наше земље, окупили су се у Врњачкој Бањи са циљем да помогну српском здравству.

Доктор Жељко Босанац радиолог, не крије задовољство због сусрета, јер већ 20 година, колико ради у Енглеској, чека прилику да, како каже, своја искуства подели са колегама у матици које изузетно цени.

Он каже да су наши лекари врло едуковани, али да им недостаје опрема која је у свету доступна на свим нивоима, и да жели да ова сарадња буде настављена.

Стотину лекара је учествовало на Конференцији, а две трећине њих је дошло из дијаспоре. Оливера Потпарић, лекар анестезиолог, ради у Енглеској и сматра да едукација српских лекара не заостаје за образовањем лекара у развијеним земљама у свету.

У наредним данима, поред Врњачке Бање, лекари из дијаспоре размењиваће искуства са колегама из Србије у Београду, Новом Саду, Сремској Каменици и на Власини.

"Обострана је жеља да ова Конференција постане традиционална и да већ наредне године буде одржана у 20 градова Србије", каже директорка Лекарске коморе Србије др Татјана Радосављевић.

Како би се прикупила неопходна средства за куповину инкубатора за Институт за неонатологију у Београду, на свечаном отварању у Врњачкој Бањи, организован је добротворни бал под називом "Лекари деци Србије".

Поред Лекарске коморе Србије, Министарства здравља, Министарства вера и дијаспоре и Друштва српских лекара и стоматолога из Немачке, организацију Конференције помогли су клинички и здравствени центри и установе не само градова домаћина, већ из читаве Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи