Читај ми!

Безбедније преко пруге

У пожаревачком насељу Меминац постављен је нови, сигуран, прелаз преко пруге, на којој је до сада страдало више житеља. У нови прелаз чешка Развојна агенција, Железнице Србије и општина Пожаревац уложили су 25 милиона динара.

Пружни прелаз у пожаревачком насељу Меминац деценијама је узимао данак, делом због тога што није био обезбеђен, делом због непажње возача и пешака.

Меминачки пружни прелаз сада је обезбеђен полубраницима, светлосном и звучном сигнализацијом, а на коловоз су постављени гумени панели.

За изградњу тог прелаза и још девет таквих у Србији чешка Развојна агенција обезбедила је око милион евра.

"Ово је осми путни прелаз који смо уградили", објашњава Милан Максимовић, директор Дирекције за инфраструктуру Железница Србије. "Ове године смо уградили четири и прошле године четири. Остала су јуш два путна прелаза, један у Кијеву у Београду и један у Земун Пољу. Завршићемо ову акцију око осигурања путних прелаза из донације до краја ове године."

У меминачки пружни прелаз чешка Развојна агенција уложила је десет милиона динара, осам је дала Железница Србије, а седам милиона динара град Пожаревац.

"Мислим да више неће бити породица које ће заплакати за својим најмилијима, јер је овде било седам-осам жртава", каже градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић.

У Србији постоји 2.135 пружних прелаза, од којих је само петина обезбеђена браницима и полубраницима. Челници града Пожаревца најавили су да ће заједно са Железницама Србије уложити средства у реконструкцију још два градска пружна прелаза, који имају рампе, али су у лошем стању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи