Читај ми!

Лако до посла

У шабачком крају, у којем има двадесетак овлашћених сервиса и више од 60 регистрованих ауто-електричарских радионица, ученици Техничке школе не чекају дуго посао. Скоро 80 одсто ауто-електричара после завршеног школовања нађе посао у својој струци.

Занимање ауто-механичара и ауто-електричара постало је све траженије у шабачком крају. Захваљујући све савременијој обуци највећи број ученика Техничке школе, нађе посао.

Двадесетдвогодишњи Никола Митровић завршио је Техничку школу у Шапцу 2007. и после годину дана добио посао у својој струци.

"Техничка школа је добар основ за све ауто-електричаре. У овлашћеном сервису пролазимо кроз специјалне обуке и обучени смо да поправљамо софтверске проблеме и на возилима која имају више од десет рачунара", каже Никола.

За позив ауто-електричара, ученици се углавном одлучују због породичне традиције.

Бранко Стојановић, ученик другог разреда Техничке школе каже да је и његов отац ауто-механичар који има своју радионицу, па се, како каже, одлучио за овај смер да би објединио делатност и после школе одмах почео да ради.

У Техничкој школи у Шапцу ово одељење било је огледно седам година.

Помоћницa директора Техничке школе у Шапцу Снежана Ранковић истакла је да је ове године реформисано одељење као и да је интересовање ученика за ово занимање велико.

Будући ауто-електричари кажу да ће посла за њих увек бити, јер само у шабачком крају има око 40.000 аутомобила.

"Сматрам да овај посао има велику будућност, јер нови аутомобили имају све више електронике па ће бити доста посла за нас", каже Вељко Николић, ученик другог разреда Техничке школе.

Техничка школа у Шапцу добила је комплетну опрему за обуку од Европске уније. Ученици седмично имају по 12 часова практичне наставе.

Војислав Баћановић, професор практичне наставе, каже да се ученици оспособљавају на најсавременијој опреми како  би могли да раде на најновијим моделима аутомобила, да дијагностикују и проналазе кварове.

Своје знање шабачки ученици потврдили су и на Републичким такмичењима техничких школа, где су у појединачној и екипној конкуренцији пет пута били најбољи у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи