Читај ми!

Нови дом за Ангелину

Шестогодишња Ангелина Јовановић и њена бака Светлана, из Горње Трепче код Чачка, добиле су нови дом, захваљујући помоћи која је стизала после емитовања приче на РТС-у и на нашем сајту.

После приче о шестогодишњој Ангелини Јовановић и њеној баки Светлани, из Горње Трепче код Чачка, емитованој у емисији Ово је Србија и на сајту РТС-а, помоћ у храни, гардероби и школском прибору стизала је протеклих шест месеци. Ангелина и њена бака ових дана се усељавају у нову кућу.

У трошну кућу, која им је до пре месец дана била дом, бака Светлана се доселила пре осам година. Свакога дана, њих две су стрепеле да ће се таваница срушити.

Сан мале Ангелине сада се остварује, пошто ће напокон имати свој дом. Монтажна кућа од 55 квадратних метара подигнута је за пет дана, а за две недеље биће усељива.

"Ова кућа за нас значи више него вила са десет спратова. Цео живот смо се мучили, радили, надничили, али у овакву кућу нисмо ушли. Једноставно, нисмо имали средстава", рекла је Светлана Недељковић, Ангелинина бака.

Њих две нису једина од породица којој помаже чачанско Коло српских сестара. За изградњу нове Ангелинине куће донатор је издвојио око 25.000 евра, а у опремању ће помоћи још неколико компанија.

"Драги доброчинитељи, јавите нам се да бисмо обезбедили једну розе собу за Ангелину, а ми смо обезбедили постељине и остале потрепштине", позива на доброчинство Бојана Јакшић из Кола српских сестара.

Нова кућа и све што је Ангелини и баки Светлани овом акцијом обезбеђено биће Ангелинино власништво, пошто њихови добротвори желе да она има и сигурну будућност.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво