Читај ми!

"Поречје" се опоравља

Пољопривредни комбинат "Поречје" из Вучја након приватизације успешно се опоравља, а преко седам и по хиљада тона произведеног воћа и поврћа извози се у земље Европске уније. Планира се отварање нове производне линије.

Плантаже пољопривредног комбината "Поречје" из Вучја ове године пуне су воћа и поврћа, али и сезонских радника који стижу из свих крајева. Крушка је добро родила и бербу треба завршити на време, а на платном списку налази се око 1.000 људи.

Крстић Снежана која ради као сезонски радник истиче да посао није лак али да може да заради и до хиљаду динара дневно.

До сада је у погонима "Поречја" прерађено преко седам и по хиљада тона воћа и поврћа и скоро целокупна производња се извози у земље Европске уније.

"До сада смо прерадили скоро две хиљаде тона племените крушке Виљамовке и сигурни смо да ће ракија произведена од ове крушке и даље бити наш препознатљив бренд, не само у Србији, него и у Европи", каже руководилац радне јединице Дестилерија Срђан Димић.

За четири месеца нови власник Поречја уложио је пола милиона евра, а до априла наредне године уложиће се још толико. Свака плантажа "Поречја" имаће систем "кап по кап" са кооперантима се склапају дугорочни уговори тако да произвођачи унапред знају по којој цени ће продати воће и поврће, а планира се отварање нове производне линије.

"Воће са овог подрчја због климе има изузетно велику сласт. Због тога ћемо наредне године отворити фабрику сокова. Сматрамо да ће то бити добра инвестиција, јер јужно од Смедерева у Србији нема ниједне фабрике сокова" каже председник Управног одбора "Поречја" Драгиша Радосављевић.

Опоравак "Поречја" изузетно је значајан за читав југ Србије, јер плодне оранице подножја планине Кукавице само уз јак и успешан пољопривредни комбинат доносе зараду вредним Поречјанцима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи