Читај ми!

Новак посетио вртић у Смедереву

Први рекет света Новак Ђоковић посетио смедеревски вртић "Пчелица". Овом посетом тениски ас започео своју амбасадорску мисију која ће му омогућити да се активно бори за права деце и промовише значај образовања у раном детињству.

Дечији вртић "Пчелица" у Смедереву посетио је први рекет света и национални амбасадор Уницефа Новак Ђоковић који се дружио са децом и упознао са радом предшколске установе која је пример за инклузивно предшколско образовање.

Уницеф је 29. августа ове године именовао Новака Ђоковића за националног амбасадора у Србији. У својој новој улози Новак подржава Уницефов рад у области раног развоја деце и инклузивног предшколског образовања.

Обраћајући се многобројним новинарским екипама, Новак је истакао да оно што је научио као дете и даље има огроман утицај на његов живот и додао да је имао срећу и привилегију да има добар почетак у животу и шансу да развија свој таленат.

"Многа деца немају такву шансу и зато морамо пружити додатну помоћ и подршку оној деци која су рођена у сиромаштву или на маргинама друштва како би остварили своје снове", рекао је Новак.

Рани развој и образовање у раном детињству за социјалну инклузију један је од кључних програмских приоритета договорених између Уницефа и Владе Србије за период од 2011. до 2015. године. Ова студија подразумева проширење адекватних програма за рани развој и образовање, са посебним акцентом на маргиналиозовану децу у чијем спровођењу ће се Новак Ђоковић највише ангажовати као национални амбасадор Уницефа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво