Читај ми!

Прослава стотог рођендана

Најстарија Пожаревљанка Олга Димитријевић Живковић прославила је стоти рођендан. Не завидети, оговарaти и не пркосити никоме, волети све око себе тајна је дугог живота, њен је рецепт за дуг живот.

Доживети стоту, већ је само по себи велики подвиг, али када вам се на стотом рођендану окупи скоро исто толико пријатеља, онда су све речи сувишнe. Олга Димитријевић Живковић, пензионерка из Пожаревца прославила је ових дана свој стоти рођендан.

Најстаријој пожаревљанки рођенданско славље организовали су пријатељи, комшије из месне заједнице "Булевар" и Градска управа, а на рођендану је било скоро исто толико гостију колико бака Олга има година. Ова стогодишњакиња није крила радост на прослави свог рођендана.
 
"Ја сам пресрећна. Оволико људи да ме поштују и воле, то је велика захвалност. Немам речи да захвалим народу који је дошао. Ја сам према њима увек била као мајка и остајем и даље мајка", каже Олга.
 
Најстаријој пожаревљанки рођенданско славље приредили су пријатељи и комшије, житељи њене месне заједнице "Булевар" и пожаревачка Градска управа.

Председник Месне заједнице "Булевар" Дејан Ракић рекао је да је њихово само да доживе стоту, а да ће се ова месна заједница побринути за све остало.
 
Бака Олга је више од пола века удовица. Њен син јединац преминуо је још у младости. Иако званично живи сама, она у ствари то никада није, јер је окружена пријатељима. Њен рецепт за дуговечност је једноставан - здрав живот и ведар дух.

"Важно је да не завидите ником, да не оговарате, да не пркосите, да чувате живце. Ето, тако се доживи стота. И, волети децу, волети народ, волети све", каже ова стогодишњакиња из Пожаревца.
 
Бака Олга је госте на свом стотом рођендану послужила госте тортом и колачима које је сама припремила. Многи у њеној фамилији су били дуговечни, живели су преко деведесет година. Зато ће, каже у шали, ако доживи 107. годину тражити од министра просвете да је поново упише у први разред.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи