Читај ми!

Херој улице

Миодраг Михајловић сам извадио 30 камиона смећа из корита реке Топлице у намери да јој врати стари сјај. Михајловић смеће одложио на своје имање, а до сада је на чишћење потрошио 250.000 динара. Следеће године планира да засади траву и ново дрвеће поред реке.

У намери да реци Топлици врати стари сјај, Миодраг Михајловић из Куршумлије извадио 30 камиона смећа из корита реке. Смеће је одложио на своје имање, јер није имао новца за одлагање на градску депонију.

Михајловић је током последња два месеца очистио више од пола километра речног корита, иако му је водни инспектор забранио да сече стабла у речном кориту да се обала реке не би урушила.

Миодраг Михајловић је после забране прекинуо чишћење на кратко, а онда је продао два камиона као старо гвожђе и добио 170.000 динара које је уложио у чишћење реке и уређење корита.

"У реку су сви бацали све и свашта, даноноћно сам је чистио скоро два месеца. Камионе сам продао у старо гвожђе да бих имао новца да наставим да чистим реку. Циљ ми је да вратим стари сјај Топлици и да скренем пажњу на очување животне средине грађанима и свима који су задужени за екологију", рекао је Михајловић агенцији Бета.

Михајловић је навео да одлагање једног камиона смећа на градску депонију кошта 5.000 динара, а да он није имао новца за одлагање 30 камиона, па је ђубре одложио на своје имање, део је закопао, а кабасто смеће оставио је на површини.

"Да одложим 30 камиона смећа на градску депонију, коштало би ме 150.000 динара. Нисам имао тај новац, па сам се досетио да моје имање, које није плодно, послужи за одлагање свега што сам извадио из реке", рекао је Михајловић.

Према његовим речима, за ангажовање тешких машина, куповину нафте и остале трошкове, за два месеца је потрошио око 250.000 динара.

Михајловић је до сада очистио речно корито поред свог имања и направио стазу за шетање. План му је да на пролеће засади траву и нова стабла поред реке Топлице и да постави клупе за седење. Пројект чишћења је назвао "Зелена оаза Куршумлије".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво