Читај ми!

Преговори о захтевима малинара

Представници малинара Западне Србије разговараће у Министарству пољопривреде у Београду о њиховом захтеву да откупна цена малина буде једнака за све произвођаче.

Председник Управног одбора Уније Миодраг Богдановић, рекао је за РТС да ће представници Уније произвођача малине и јагодичастог воћа Србије данас преговарати са представницима Министарства пољопривреде у Београду о решавању својих захтева.

Малинари из осам општина Западне Србије протестују од суботе и траже јединствену откупну цену малине од 100 динара у целој Србији, уз субвенције од 26 динара и да малина буде стратешки производ.

"Из Уније произвођача малина и другог јагодичастог воћа позван сам уз обавештење да се у подне очекују разговори с представницима Министарства пољопривреде", рекао је председник Удружења малинара из Пријепоља Мирсад Обућина агенцији Бета.

Према његовим речима, "ако ови разговори не донесу решење, а оно је да откупна цена малине буде иста у свим деловима Србије, малинари десетак општина Златиборског округа ће из Пожеге, где смо се у међувремену окупили, кренути ка Београду".

Малинари протестују у Бајиној Башти, Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши, Ивањици, Пожеги, Косјерићу и Александровцу, са захтевом да откупна цена малина, која је сада 85 до 95 динара, буде повећана на 100 динара.

Произвођачи малина из Западне Србије најавили су претходно да ће радикализовати своје протесте ако надлежни не прихвате њихове захтеве до данас у подне, а као једна од мера помиње се и блокада пруге Београд – Бар.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи