Љубичевске коњичке игре

Дефиле љубичевских вишебојаца, коњичке полиције и запрежних кола са глумцима маскираним у историјске личности означио је почетак Љубичевских коњичке игара у Пожаревцу.

Љубичевске коњичке игре, које се ове године у Пожаревцу одржавају 48. пут, отворене су синоћ дефилеом љубичевских вишебојаца, коњичке полиције и запрежних кола са глумцима маскираним у историјске личности.

Туристичко-спортску манифестацију отворио је министар пољопривреде и трговине Душан Петровић.

Министар Петровић је истакао значај Љубичевских игара за Србију као бренда који популарише витештво и част, подсетивши да је реч о јединственој туристичко-спортској манифестацији на Балкану.

Петровић је рекао да ће мото игара, који се односи на витештво, "Не води ме без повода, не враћај ме без части" бити убудуће и мото Србије.

Градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић је на отварању рекао да град жели да се одрекне дела прихода од продаје улазница на хиподрому у корист изградње једне куће у Краљеву која би била уручена некој од породица које су остале без крова над главом у
земљотресу.

Такмичарски део коњичких игара одржава се на пожаревачком хиподрому, уз учешће неколико стотина грла из Србије и региона.

Поред галопских и касачких трка, највећу пажњу публике привлачи надметање 12 вишебојаца у дисциплинама које, уз јахачке, укључују и вештине у руковању са топузом, сабљом, луком и стрелом.

Уз Љубичевске коњичке игре, у Пожаревцу се одржавају пратеће манифестације и концерти у центру града. Отворена је 27. међународна изложба "Љубимац", са око 2.000 експоната из земље и света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи