Читај ми!

Бело Поље без вртића

Преко седамдесеторо деце из Белог Поља, упркос прошлогодишњим обећањима из Нип-а и Општине Пирот, први септембар дочекује без вртића. Деца која похађају предшколску наставу од сутра ће, као и до сада, путовати у Пирот.

Жагор деце, пуно младих брачних парова решених да остану и живе на селу, призор је који се не уклапа у суморну слику већине пиротских села, у којима је остало по десетак старачких домаћинстава. Упркос томе, у селу нема вртића, ни школе, па су родитељи принуђени да децу шаљу у Пирот.

Белопољци имају проблем и са необезбеђеним пружним прелазом и магистралним путем, преко којих морају да преведу децу до аутобуске станице.

Путују сваки дан са аутобусом, водимо их, чекамо их. Прелазе преко пруге, преко аутопута", кажу родитељи.

Прошле јесени, тадашња министарка за НИП Верица Калановић, обишла је село и обећала изградњу вртића.

Од тада до данас, како кажу мештани, више их нико није посетио, а предвиђена локација за вртић је одавно зарасла у коров.

Председник Месне заједнице Бело Поље Душан Антић каже да га мештани питају да ли ће се градити вртић, али да не може ништа да им обећа пошто, како тврди, из општине нема никаква обавештења.

У Општини Пирот кажу да је за изградњу вртића и игралишта урађена комплетна документација, али се чекају средства.

Заменик председника Општине Пирот Бранислав Костић истакао је да је вредност радова 15 милиона динара.

"Ми смо комплетну докуметацију предали НИП-у, и рекли су нам да је документација комплетно готова, да задовољава све критеријуме и да очекују сада, са друге стране од Европске инвестиционе банке дозволу да кренемо у релизацију овог пројекта", каже Костић.

У овом селу број становника сваке године већи је бар за пет новорођених беба. Наталитет расте, али услови живота годинама нису промењени иако због седамдесет дечијих осмеха, у том селу заслужили су много више од вртића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара