Читај ми!

Неприкладна литература за основце!

Као награду за одличан успех, Град Лесковац доделио је једној ученици основне школе књигу ласцивног садржаја. Градоначелник Слободан Коцић убрзо je реаговао и сменио начелницу Управе за друштвене делатности Сузану Станковић Илић.

Свака књига у дечјем одељењу лесковачке библиотеке је брижљиво одабрана, јер у дечје руке сме да стигне само примерен садржај. Најбоље би било сваку прочитати, али то није једини начин да се одабере адекватна књига за децу.

"Уколико се ради о књизи за децу мора да стоји број 93, тако је већ 20 година, а некада је то било слово Д", каже дугогодишња библиотекарка Дечјег одељења Радмила Савић.

На књизи Пластик младог аутора Ивана Јовановића, те ознаке нема што значи да не припада дечјој књижевности, а баш она се нашла у рукама деветогодишње девојчице.

Добила ју је за изузетне резултате на крају школске године, половином јуна, као поклон града. Због ласцивних садржаја у књизи непосредно по додели реаговао је најпре отац девојчице који се обратио градоначелнику, а онда је потез повукао први човек града, Слободан Коцић.

Због направљеног пропуста после више од две године, многи кажу, успешног рада, сменио је начелницу Управе за друштвене делатности Сузану Станковић Илић, која је била задужена за набавку књига.

"Сваке године набављамо за ову намену између 60 и 70 књига, увек преко исте књижаре и сваки пут нагласимо да се ради о деци основних и средњих школа. Наравно да ја не могу сваку књигу да прочитам", каже Сузана Станковић Илић.

Градоначелник, који је књиге деци уручио, имао је очигледно велико поверење у начелницу, која иначе припада истој политичкој опцији, а она у књижару.

"Сузана Станковић Илић је већ други мандат на том месту, имала је подршку градоначелника, градског већа, Демократске странке, али преко овога нисмо могли да пређемо", каже Живојин Станковић, шеф одборничке групе Демократске странке у Скупштини града.

Сада већ смењена начелница имала је могућност да сама поднесе оставку. Како то није учинила, дужности ју је разрешило Градско веће.

За тврдње Сузане Илић Станковић да иза свега стоји политичка позадина, надлежни кажу да нема никаквих основа, јер када је брига о деци у питању политичким интересима нема места.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво