Авиони за гашење пожара у Нишу

Две руске летелице за гашење пожара слетеле су на нишки аеродром "Константин Велики". Летелице, којима ће се гасити евентуални пожари у Србији, и земљама у окружењу, ће на аеродрому из превентивних разлога бити до 12. септембра.

На аеродром "Константин Велики" у Нишу слетеле су две руске летелице за гашење пожара које ће ту из превентивних разлога остати до 12 септембра.

То су авион "Bеријев 200" који може да понесе више од 12 тона воде и хеликоптер "Ми 26", а служиће за гашење евентуалних пожара у Србији, али и у земљама у окружењу.

На нишком аеродрому и прошле године, у оквиру припрема за формирање регионалног Центра за ванредне ситуације, биле су десетак дана смештене две руске летелице за гашење пожара са одговарајућом посадом.

Пројекат формирања Центра за ванредне ситуације у Нишу, који је намењен за реаговање у случају пожара, поплава и других елементарних непогода не само у Србији, већ и у окружењу, покренули су пре две године ресорни српски и руски министри Ивица Дачић и Сергеј Шојгу.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 31. авг 2011, 13:14)
Milan [нерегистровани]

greska

Avion se zove Berijev-20, ne Verijev-20 :)

(среда, 31. авг 2011, 11:20)
anonymous [нерегистровани]

@obavesten

Opravo tako, ali vojska ima i helikopter mi24 koji moze jos veci teret da podigne.

(уторак, 30. авг 2011, 20:59)
panter [нерегистровани]

obavesten

Hteo bih samo da se nadovezem na zamenika ministra za vandredne situacije, koji je rekao da Srbija nema vazduhoplove koji mogu da ponesu vise od 2 tone vode. Vojska Srbije poseduje helikoptere Mi17 cije vedro moze da ponese vodu do 5 tona. Samo je ostalo da se ta vedra nabave. Nama nije niko petreban,sposobni smo mi za sve.