Читај ми!

Шума страдала због баченог опушка?

Обуздани пожари код Краљева и Крушевца. Ватра прогутала око 200 хектара шуме и ниског растиња, штета вишемилионска. Узрок пожара је, највероватније, опушак бачен из аутомобила. На нишки аеродром стижу руски авион и хеликоптер за гашење евентуалних нових пожара у Србији и региону.

Пожари који су захватили околину Краљева су локализовани и под контролом, саопштили су припадници Сектора за ванредне ситуације. Испод пепела ватра и даље тиња.

Иако су пожари угашени, у Србију данас из Русије стижу авион и хеликоптер за гашење пожара, најављују из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.

"Данас у 14 часова на нишки аеродром слећу авион и хеликоптер из Русије који ће остати у Србији до 12. септембра за потребе гашења пожара и у нашој земљи, али и шире у региону", рекао је Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Према Марићевим речима, то је са руским министарством за ванредне ситуације договорено у превентивном смислу.

Начелник Одељења за ванредне ситуације Краљева Радојица Кочовић рекао је да је штета изазвана пожарима вишемилионска.

Узрок пожара највероватније је људски фактор, због опушка од цигарета баченог из кола на магистралном путу. 

Изгорело је око 100 хектара шуме и ниског планинског растиња у околини варошице Ушће и на брду Ћава изнад Краљева.

"Наставићемо загашивање и дежурства још неколико дана", рекао је командир Ватрогасно-спасилачке јединице у Краљеву Миланко Обреновић.

Изгорео је далековод на Столовима и оштећен репетитор "Телекома" на Жељину изнад Ушћа. Ватрогасне екипе дежурају на Жељину више од 30 сати.

На гашењу пожара било је ангажовано 60 ватрогасаца из Краљева и четири околна града, скоро 300 припадника Војске Србије и три војна хеликоптера и један полицијски хеликоптер, а гасили су и запослени у Јавном предузећу "Србијашуме" и неколико грађана добровољаца.

Пожар на градској депонији у Краљеву такође је локализован, док је пожар на Мојсињским планинама код Крушевца потпуно угашен, где је изгорело око 100 хектара ниског растиња и листопадне шуме, а узрок и тог пожара је људски фактор.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво