Алумни центар у Нишу

Нишки Универзитет окупио своје бивше студенте у оквиру основаног Алумни центра. Циљ оснивања центра је помоћ стручњака у унапређивању нишке привреде.

Универзитет у Нишу основао је Алумни центар преко којег је већ окупио 70 својих бивших студената, који су отишли у свет и изградили каријеру у науци или бизнису. Основни циљ је да наши стручњаци из дијаспоре помогну не само нишком Универзитету у подизању рејтинга, већ и нишкој привреди.

Прва председница Алумни центра је некадашња професорица нишког Електронског факултета, а сада ректор "Вентворт" института у Бостону, Зорица Пантић.

"Циљ ми је успостављање сарадње са нишким Универзитетом у виду размене стручњака или будућих заједничких пројеката" рекла је професорка Пантић.

Владан Тодоровић, инжењер електронике, обавља послове менаџера за водећу компанију Атос из Париза и каже да су му у Нишу доста помогли да започне своју каријеру и да сада он жели да узврати своме граду.

Мирољуб Гроздановић, ректор Универзитета у Нишу сматра да од стручњака из дијаспоре могу сви доста да науче, јер ће многи од њих бити и визитинг професори.

Привредници су мишљења да је корисно што је Универзитет основао Алумни центар, јер ће центар радити и на повезивању са предузетницима у свету.

Универзитет очекује да ће Алумни центар имати око 200 чланова, а према проценама нишког Универзитета у свет је отишло преко 1.000 стручњака за последњих 20 година и својим знањем стекло изузетне позиције.

број коментара 0 пошаљи коментар