Живот од пластелина

Када је пре три године остала без посла, Кикинђанка Љиљана Богосављев окренула се креативном раду, који јој је донео спокој. Често држи и радионице за децу и то, углавном, волонтерски.

Кућа Љиљане Богосављев из Кикинде подсећа на мали изложбени простор маштовитих рукотворина које је сама направила након што је пре три године остала без посла.

Материјали које користи за прављење тих предмета су разни: стара хартија, новине, пластичне флаше, семенке, а најзанимљивије су слике од пластелина.

"Потребно је нанети мало најобичнијег лепка за папир. Пластелин се изгњечи да буде мекши и онда се кидају мали ваљци. Залепе се и то је читава процедура", објашњава Љиљана.

Она се креативном раду посветила када је остала без посла. Иако је завршила Пољопривредни факултет, прилика за нови посао никако да јој се укаже.

"Заиста јесте велики проблем када једна четворочлана породица зависи од једне просечне плате и онда некад кажем треба да ме предложе за министра финансија да објасним како се са једном платом изађе на крај", каже Љиљана.

Она истиче да није тип особе која би се у тешкој ситуацији препустила депресији и очају, већ је овим хобијем покушала сама себи да осмисли другачији живот.

Њена блага нарав, посвећеност, маштовитост и ентузијазам допали су се и другима па је често ангажују да током манифестација и кампова држи креативне радионице за децу.

"Ништа лепше нема него када видиш да дете заврши свој рад. Дечја радост је највећа сатисфакција у свему овоме", каже Љиљана.

За свој труд Љиљана тек повремено добије хонорар, али, како каже, то јој не смета. Ова Кикинђанка каже да би, ипак, волела да у свој дом сваког месеца донесе плату, а док се то не деси, она ће стрпљиво наставити да слаже слике од пластелина.

број коментара 0 Пошаљи коментар