Читај ми!

Пироћанци заобилазе продавнице

Пиротски трговци ни великим сезонским снижењима не успевају да привуку купце. Трговци се жале на пад промета, а грађани на нереалне цене и низак стандард и све чешће се опредељују за робу код бугарских трговаца на пијацама.

Талас сезонских снижења и разни попусти изгледа нису довољни да привуку купце у пиротске продавнице. Због сталног раста цена, за Пироћанце су и обућа и одећа постале луксуз, тако да се најчешће окрећу куповини на бувљим пијацама и код уличних продаваца.

Бугарски продавци који продају разноврсну робу од одеће, обуће до ексера, шибица и других ситница поново су последњих неколико месеци постали саставни део живота  многих Пироћанаца.

У време када је почела да стиже све већа количина робе из Кине, они су престали да долазе у Пирот. Међутим, сада су два пута недељно - средом и суботом - редовни гости поред бувљака и зелене пијаце.

Бугарски продавци кажу да их је мука и општа беспарица натерала да на овакав начин нешто зараде.Продаја у Пироту, како кажу, не иде сјајно, али је боља него у Бугарској.

Неки Пироћанци долазе из навике, али је много и оних који кажу да једино на овом месту  могу нешто јефтиније да купе.

У излозима пиротских радњи ових дана истакнута су обавештења о сезонским снижењима. Упркос томе, продавнице су готово празне. Трговци се жале на слабу куповну моћ, а купци на  нереалне цене и низак стандард.

Продавци у Пироту кажу да се обућа купује само када су велика снижења и када су баш ударни термини за сезону, као што је септембар када деца полазе у школу и када падне снег. Пироћанци кажу да углавном чекају снижење.

На евиденцији Националне службе за запошљавање у Пироту има око 8.000 незапослених, док је просечна месечна зарада 30 одсто нижа од републичког просека.

У таквој ситуацији, кажу Пироћанци, бувља пијаца и улични продавци још дуго ће бити реалност града на Нишави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво