Читај ми!

Обнављање књижног фонда

Фондови Градске библиотеке "Владислав Петковић Дис" ускоро ће бити обогаћени са више од 1.400 нових књига из откупа Министарства културе.

За откуп публикација објављених у 2010. години, које Министарство културе откупљује за јавне библиотеке, чачанска библиотека имала је на располагању 798.600 динара. Са три списка предложених наслова, које је препоручила првостепена комисија за откуп, изабрала 1.421 књигу.

За најмлађе читаоце изабране су књиге вредности 150.000 динара, за књиге за одрасле плаћено је  скоро пола милиона динара, док су за остатак новца купљене стручне књиге.

С обзиром на то да је Библиотека од Скупштине града Чачка прошле године
купила књига за 1.500.000 динара и добила 400 нових наслова од Чачанске банке, са овим откупом Министарства културе умногоме ће обогатити књижни фонд и обрадовати више од шест хиљада читалаца.

На конкурс за откуп књига објављених у 2010. стигло је 3.308 наслова од 267 издавача и дистрибутера. Комисија, у саставу проф. др Душан Иванић, проф. др Александра Вранеш, проф. др Вељко Брборић, Јован Попов и Илдико Ердеи, у шири избор који је прослеђен јавним библиотекама уврстила је 1.330 наслова од 207 издавача.

Одабрани наслови књига сврстани су у пет области и библиотеке су, у зависности од категорије, имале на располагању одређен износ средстава.

Очекује се да ће нове књиге почети да пристижу већ за двадесетак дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи