Читај ми!

Празни перони у Лесковцу

Са Градске аутобуске станице у Лесковцу јутрос од 11 часова нема полазака, јер је већина радника ступила у штрајк. Радници кажу да неће одступити од захтева, али ће покушати да се са Скупштином града договоре о минимуму процеса рада.

Радници Градске аутобуске станице у Лесковцу ступили су у штрајк, а аутобуси од данас пристижу и крећу са Сквера испред аутобуске станице. Путници су, како кажу, изненађени и необавештени о штрајку.

Овом генералном штрајку претходио је штрајк упозорења који није дао резултате па сада без испуњења свих захтева, како каже Радојица Симоновић, председник Штрајкачког одбора ГАС-а, нема одступања.

Захтеви су исплата три заостала дохотка, поништавање погубних уговора за ГАС, потписивање колективног уговора и да чланови синдиката учествују у прављењу пресека стања шестомесечног рада.

Проблем је, како кажу, настао прошле године када је предузеће ДОО "Легас" трансформисано у Јавно предузеће "Градска аутобуска станица". Пренета је имовина, али и потраживања и обавезе.

Због незавршене треће фазе, а то је тржно-пословни објекат, власници локала сада туже ГАС уместо Фонд за развој, односно град који је локале и продавао. Реч је о милионским износима који блокирају рачун ГАС-а. Један од захтева је и смена директора.

Иван Миловаћ, директор ГАС-а каже да га је на ову функцију поставила Скупштина града и да ће, уколико иста донесе одлуку о његовој смени, отићи  са овог места.

Приходи за првих шест месеци нису остварени, али се максимално и штедело јер је потрошено само 37 одсто средстава од планираних.

"Просечна плата у ГАС-у је 30.000 динара, а уместо пројектованих 40 радника ради готово двоструко више", каже директор Миловаћ.

Он је истакао да ће се учинити све да се у току дана са оснивачем Скупштине града успостави бар минимум процеса рада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи