Читај ми!

"Странац" у Кикинди

Редитељ и сценариста филма "Странац", који ће се нареднних двадесетак дана снимати у Кикинди, Душан Толмач, рођен је у Мокрину код Кикинде, али већ 19 година живи и ради у Лондону.

У Кикинди је почело снимање дугометражног филма "Странац", у српско-британској продукцији.

 

Главни јунак трилера "Странац" је британски детектив, који долази у српску варошицу, да помогне локалној полицији у решавању мистериозног убиства. Детектив је са ових простора, али у Србији никада није био. Када стигне у варошицу својих предака, осим са мистериозним убиством, суочава се и са проблемом идентитета.

"Мислим да је ово снажна и добра прича о људима из малог града, о њиховим животима и Србији уопште", каже Мел Раидо, главни глумац у филму "Странац".

Филмској екипи наредних дана ће се, између осталих, прикључити Драган Николић, Срђан Тодоровић и Македонка Верица Недеска. Епизодна улога припала је и Тијани Кондић.

"Играм Нелу, девојчицу са трагичном прошлошћу. Врло емотиван лик који нема ниједну реплику, што је врло интересантно", каже Тијана.

Редитељ и сценариста филма је Душан Толмач, родом из Мокрина код Кикинде, који већ 19 година живи и ради у Лондону. До сада је режирао само краткометражне филмове.

Филм "Странац" је лични пројекат, каже Толмач: "Бави се идентитетом, шта је то што нас дефинише као људе, колико је погрешно посматрати друге само кроз једну призму. Поставља се питање да ли је он Србин, Британац, жена или мушкарац."

Екипа филма је интернационална, а снимаће се и на енглеском и на српском језику. Снимање ће трајати двадесетак дана, од чега ће највећи број кадрова бити снимљен у Кикинди, а неколико у Београду и Лондону.

Осим професионалних глумаца, прилику да се појаве у "Странцу" добиће и бројни статисти, углавном Кикинђани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи